Lukštentos kanapių sėklos
Sudedamosios dalys: 100 proc. lukštentos kanapių sėklos.
Grynasis kiekis: 150 g.
Kanapės užaugintos Gintauto Žebelio ūkyje,
Lukštentos kanapių sėklos – tai mechaniniu būdu atskirti sėklų branduoliai nuo lukšto, nenaudojant jokių chemikalų. Tai minkštos, vertingos sėklytės, ypač tinka salotoms ir sumuštiniams gardinti.
Lukštentose kanapių sėklose gausu vitaminų bei mikroelementų – vitaminų E, B1, B3, B6, geležies, fosforo, magnio, cinko, vario, mangano, kalio, folio rūgšties bei polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3.
Kanapių sėklos yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Kokybiški kanapių sėklų baltymai tinka pakeisti mėsos ar pieno baltymus.
Lukštentos kanapių sėklos slopina apetitą ir mažina potraukį saldumynams.
Kanapių sėklos siejamos su atminties gerinimu bei nerimo ir depresijos gydymu.
Kanapių sėklas į savo mitybą turėtų įtraukti tie, kurie rūpinasi savo širdies bei kraujagyslių sveikata, nes jose esančios riebiosios rūgštys pasižymi savybe mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Reguliariai vartodami kanapių sėklas stiprinsite imunitetą ir palaikysite gerą sveikatos būklę.
Lukštentas kanapių sėklas galima naudoti kaip pabarstus įvairiems patiekalams: salotoms, sumuštiniams, tirštoms sriuboms, troškiniams, kepiniams. Jomis galima pagardinti jogurtą.
Tinka žaliavalgiams, vegetarams ir veganams. Tai natūralus proteinų šaltinis – puikus maistas sportuojantiems.
Laikyti sausoje, tamsioje, vėsioje vietoje, geriau – šaldytuve, tačiau nebūtina.
Sudedamosios dalys: 100 proc. ekologiškų pluoštinių kanapių sėklos (lukštentų).
Grynasis kiekis: 150 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Maistinė vertė 100 g produkto
Energinė vertė: 2501 kJ / 604 kcal.
Riebalai – 52,0 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 4,0 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 5,0 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 41,2,;
Angliavandeniai – 1,0 g, iš kurių cukrų – 1,0 g;
Skaidulinės medžiagos – 2,0 g;
Baltymai – 32,0 g;
Druska – 0,0 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k.2, Mažonų sen. Tauragės r.
admin –
Labai minkštos, skanios sėklytės. Ypač skanu ant salotų, trintų sriubų ir sumuštinių.
Kristina –
Šitos sėklos – tikras atradimas! Ant salotų tinka tobulai!