Malti linų sėmenys, 350 g
Paprasta naudoti, lengviau pasisavina.
Linų sėmenys itin naudingi sklandžiai virškinamojo trakto veiklai, nes slopina žarnyno uždegimą, apsaugo skrandį ir žarnyną nuo sudirgimo. Linų sėmenyse yra daug tiamino, mangano, vario, magnio, fosforo ir seleno, taip pat B grupės vitaminų.
Gleivinančiosios LINŲ SĖMENŲ medžiagos ramina virškinamąjį ir kvėpavimo traktus.
Egzogeninės amino rūgštys gerina regėjimą ir apsaugo nuo odos ligų.
Alfa-linoleninė omega 3 rūgštis teigiamai veikia riebalų apykaitą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Sėmenys vertinami ir kaip plaučių audinį stiprinanti priemonė, ypač esant astmai, tuberkuliozei, plaučių uždegimui, chroniškam bronchitui
Linų sėmenų sėmenų nuovirą naudinga gerti susirgus vidurių ligomis. Jis laisvina vidurius, padeda pasišalinti gleivėms iš žarnyn
Malti, sėmenys, kaip ir nemalti, tinka į košes, jogurtą ar kefyrą. Galite berti į salotas, troškinius, įvairius kepinius. Ant salotų ir sumuštinių galite berti skrudintas sėmenis.
1 arbatinį šaukštelį maltų sėmenų (apie 4 g) įberti į pusę stiklinės vandens. Palikti pastovėti kelioms minutėms ir gerai išmaišyti. Vartoti 2 – 3 kartus per dieną. Mišinį galima pagardinti pienu, vaisiais, sultimis, jogurtu, medumi, žolelėmis, cukrumi ar druska.
* * *
Kanapės galia prekiniu ženklu pažymėti linų sėmenys – produktas užaugintas ir supakuotasmūsų ekologiniame, kuri įsikūręs Pagramančio regioninio parko teritorijoje. Jokios cheminės medžiagos nėra naudojamos.
* * *
Sudedamosios dalys: 100 proc. linų sėmenys, sumalti.
Grynasis kiekis: 350 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Maistinė vertė 100 g produkto
Energinė vertė: 2103 kJ / 510 kcal.
Riebalai – 42,0 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 3,7 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 7,5 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 28,7 g;
Angliavandeniai – 1,6 g, iš kurių cukrų – 1,5 g;
Skaidulinės medžiagos – 27,0 g;
Baltymai – 18,0 g;
Druska – 0,0 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k. 2, Mažonų sen. Tauragės r.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.