Linų sėmenys
Linų sėmenys itin naudingi sklandžiai virškinamojo trakto veiklai, nes slopina žarnyno uždegimą, apsaugo skrandį ir žarnyną nuo sudirgimo. Linų sėmenyse yra daug tiamino, mangano, vario, magnio, fosforo ir seleno, taip pat B grupės vitaminų.
Sėmenys tinka į košes, jogurtą ar kefyrą. Galite berti į salotas, troškinius, įvairius kepinius. Ant salotų ir sumuštinių galite berti skrudintas sėmenis.
Galite naudoti maltas arba sugrūstas.
Prieš vartojimą rekomenduojama nuplauti.
Šis produktas auginamas ūkyje, kuris yra Pagramančio regioninio parko teritorijoje. Jokios cheminės medžiagos nėra naudojamos.
Sudedamosios dalys: 100 proc. linų sėmenys
Grynasis kiekis: 500 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Maistinė vertė 100 g produkto
Energinė vertė: 2103 kJ / 510 kcal.
Riebalai – 42,0 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 3,7 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 7,5 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 28,7 g;
Angliavandeniai – 1,6 g, iš kurių cukrų – 1,5 g;
Skaidulinės medžiagos – 27,0 g;
Baltymai – 18,0 g;
Druska – 0,0 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G.Žebelys Kelmynės k.2, Mažonų sen. Tauragės r.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.