Ekologiškos kanapių sėklos, 200 g

LT-EKO-101
ES žemės ūkis
Sudedamosios dalys: 100 proc. pluoštinių kanapių sėklos (nelukštentos). Galima sėti.
Grynasis kiekis: 200 g
Pakuotės išvaizda nuo tos, kurią matote pagrindinėje nuotraukoje gali skirtis.
Kanapių sėklas tinka vartoti trintas, maltas (kavamale), skrudintas ir maltas arba nemaltas. Galima naudoti kaip pabarstus įvairiems patiekalams: salotoms, sumuštiniams, sriuboms, troškiniams, kepiniams. Trintos ir maišytos su druska skanu ant keptų ir virtų kiaušinių, taip pat virtų bulvių.
Iš sėklų gaminamas kanapių pienas, kanapinė druska. Iš kanapių pieno galima pasigaminti varškę.
Tinka žaliavalgiams, vegetarams ir veganams.
Kanapių sėklų nauda:
Nesotieji riebalai
Ekologiškų kanapių sėklos ypač vertinamos dėl riebiųjų rūgščių. Žmogaus organizmas negamina šių medžiagų, todėl organizmas turi jas pasisavinti su maistu. Riebiosios rūgštys ypatingai svarbios ilgalaikei žmogaus sveikatai. Įvairiausių polinesočiųjų riebalų, o ypač Omega-3 riebiųjų rūgščių nauda mūsų sveikatai labai sarbi.
Omega-6 ir Omega-3 rūgščių santykis yra labai svarbus. Šis santykis kanapių sėklose yra idealus žmogaus organizmui.
Baltymai
Ekologiškos kanapių sėklos – vertingas baltymų šaltinis. Vartojant kanapių sėklas organizmas aprūpinamas visomis devyniomis svarbiausiomis amino rūgštimis. Tiek pat baltymų turi sojos pupelės.
Amino rūgštys – tai kiekvieno baltymo statybinės medžiagos. Šių medžiagų organizmas nepasigamina pats, todėl jas galime pasisavinti tik su maistu.
Kanapių sėklos turi ypatingai daug arginino – amino rūgšties. Amino rūgštis padeda gerinti širdies sveikatą.
Skaidulos
Didžioji dalis skaidulų, esančių kanapių sėklose randama jų lukšte. Jei skaidulų vartojama pakankamai sumažėja apetitas. Skaidulos padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti žarnyno veiklą. Dėl šių savybių skaidulos taip pat padeda kontroliuoti kūno svorį.
Vitaminai ir mineralai
Kanapių sėklose didelė vitaminų bei mineralų įvairovė. Kanapių sėklose ypatingai daug vitamino E, kalio, fosforo bei magnio. Jose taip pat yra geležies, cinko ir vitaminų B, tokių kaip: niancinas, riboflavinas, tiaminas, vitaminas B-6.
Maistinė vertė 100 g produkto
Energinė vertė: 1753 kJ / 424 kcal.
Riebalai – 30,0 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 3,0 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 3,0 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 24,0;
Angliavandeniai – 1,5 g, iš kurių cukrų – 1,5 g;
Skaidulinės medžiagos – 24,0 g;
Baltymai – 25,0 g;
Druska – 0,0 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G.Žebelys Kelmynės k.2, Mažonų sen. Tauragės r.
Kontrolę vykdo Viešoji įstaiga „Ekoagros“ LT-EKO-001
Šaltiniai https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.