Ekologiškos kanapių sėklos, 200 g
Maža sėklytė – daug naudos. Svarbu pirkti ekologiškas!

LT-EKO-101
ES žemės ūkis
Sudedamosios dalys: 100 proc. pluoštinių kanapių sėklos (nelukštentos). Galima sėti.
Grynasis kiekis: 200 g
Pakuotės išvaizda nuo tos, kurią matote pagrindinėje nuotraukoje gali skirtis.
Kanapių sėklas tinka vartoti trintas, maltas (kavamale), skrudintas ir maltas arba nemaltas. Galima naudoti kaip pabarstus įvairiems patiekalams: salotoms, sumuštiniams, sriuboms, troškiniams, kepiniams. Trintos ir maišytos su druska skanu ant keptų ir virtų kiaušinių, taip pat virtų bulvių.
Iš sėklų gaminamas kanapių pienas, kanapinė druska. Iš kanapių pieno galima pasigaminti varškę.
Tinka žaliavalgiams, vegetarams ir veganams.
Kanapių sėklos naudingos, nes…
Kanapės pasižymi išskirtinai geru Omega 3 ir Omega 6 rūgščių balansu. Kanapių sėklose yra A, D, E ir B grupės vitaminų, kalcio, geležies, magnio, mangano, fosforo, kalio, cinko ir kitų naudingų medžiagų.
Kanapių sėklose daug nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, tokių kaip alfa linoleno rūgštis (tai Omega-3 riebalų rūgštis). Organizmas šių nepakeičiamųjų riebalų rūgščių negamina, todėl jas reikia gauti su maistu. Jos būtinos sklandžiam organizmo darbui. Taip pat svarbus yra Omega-3 ir Omega-6 rūgščių santykis, kuris kanapių sėklose yra idealus.
Daugiausiai skaidulų yra kanapių sėklų apvalkale.
Priešuždegiminės kanapių sėklų savybės gali padėti malšinti lėtinių ligų simptomus.
Kanapių sėklos gerina odos būklę. Kanapių sėklose esančios medžiagos turi priešuždegiminį poveikį. Viena iš aknės atsiradimo priežasčių yra Omega-3 riebalų rūgščių stoka, o kanapių sėklose daug šių riebalų rūgščių, todėl jos gali padėti numalšinti aknės simptomus.
Kanapių sėklos padeda lengvinti reumatoidinio artrito simptomus. Reumatoidinis artritas yra autoimuninė liga, kai imuninė sistema atakuoja savo pačios audinius, todėl kyla sąnarių uždegimas.
Ekologiškų kanapių sėklos ypač vertinamos dėl riebiųjų rūgščių. Žmogaus organizmas negamina šių medžiagų, todėl organizmas turi jas pasisavinti su maistu. Riebiosios rūgštys ypatingai svarbios ilgalaikei žmogaus sveikatai. Įvairiausių polinesočiųjų riebalų, o ypač Omega-3 riebiųjų rūgščių nauda mūsų sveikatai labai sarbi.
Omega-6 ir Omega-3 rūgščių santykis yra labai svarbus. Šis santykis kanapių sėklose yra idealus žmogaus organizmui.
Ekologiškos kanapių sėklos – vertingas baltymų šaltinis. Vartojant kanapių sėklas organizmas aprūpinamas visomis devyniomis svarbiausiomis amino rūgštimis. Tiek pat baltymų turi sojos pupelės.
Kanapių sėklose itin daug amino rūgšties arginino. Argininas stiprina širdį.
Didžioji dalis skaidulų, esančių kanapių sėklose randama jų lukšte. Jei skaidulų vartojama pakankamai sumažėja apetitas. Skaidulos padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti žarnyno veiklą. Dėl šių savybių skaidulos taip pat padeda kontroliuoti kūno svorį.
Kanapių sėklose didelė vitaminų bei mineralų įvairovė. Kanapių sėklose ypatingai daug vitamino E, kalio, fosforo bei magnio. Jose taip pat yra geležies, cinko ir vitaminų B, tokių kaip: niancinas, riboflavinas, tiaminas, vitaminas B-6.
Maistinė vertė 100 g produkto
Energinė vertė: 1753 kJ / 424 kcal.
Riebalai – 30,0 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 3,0 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 3,0 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 24,0;
Angliavandeniai – 1,5 g, iš kurių cukrų – 1,5 g;
Skaidulinės medžiagos – 24,0 g;
Baltymai – 25,0 g;
Druska – 0,0 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k.2, Mažonų sen. Tauragės r.
Kontrolę vykdo Viešoji įstaiga „Ekoagros” LT-EKO-001
Šaltiniai https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.