Ekologiškas kanapių sėklų aliejus, 500 ml. Dailiame, stikliniame butelyje su patogia išpylimo anga.

LT-EKO-101
ES žemės ūkis
Pluoštinių kanapių sėklų aliejus spaudžiamas iš G. Žebelio ekologiniame ūkyje užaugintų kanapių.
Aliejui suteiktas Rakto skylutės ženklas. Tai reiškia, kad šis produktas palankus sveikatai. Šis ženklas registruotas Europos sąjungoje.
Visada šviežiai išspaustas ekologiškas, nerafinuotas kanapių sėklų aliejus. Šaltai spaustas. Skirtas pagardinti jūsų maistą ir praturtinti kasdienę mitybą ypač svarbiomis maistinėmis medžiagomis. Kanapių aliejuje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, vitaminų D, E ir kitų.
Siekiant išsaugoti gerąsias savybes bei vertingąsias medžiagas, kanapės auginamos nenaudojant pesticidų ir herbicidų.
Produkto gamybos technologija atitinka senąsias tradicijas. Nenaudojama jokių filtrų, leidžiama aliejui natūraliai nusistovėti, kad būtų išsaugomos maistingos medžiagos.
Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų – A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai.
Kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: gana retos Omega-3, Omega-6 ir Omega-9.
Kanapių aliejus – unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo. Chrolofilas – tai žalios spalvos augalinis pigmentas, kuris lapus nudažo žaliai. Jis kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi.
Šis aliejus moterims palengvina priešmenstruacinio sindromo sukeliamus nepatogumus bei daro teigiamą poveikį moters hormonų sistemai.
Kanapių sėklų aliejus stiprina imunitetą, mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį.
Sodriai tamsiai žalios spalvos aliejumi skanu gardinti įvairias salotas. Labai skanu su raugintais kopūstais, virtų ar keptų burokėlių, mišrainių, silkės. Galima gardinti sriubas ir padažus, tačiau nepatartina naudoti kepimui, nes žūsta dauguma naudingų medžiagų. Kaitinamas aukštesnėje temperatūroje nei 70° C, praranda savo gerąsias savybes.
Aliejaus vartojimas. Suaugusiems 1-2 valgomieji šaukštai per dieną. Vaikams 1-2 arbatiniai šaukšteliai per dieną. Naudoti prieš valgį.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys, Kelmynės k. 2, Mažonų sen. Tauragės r.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.